Unkarilainen Vilmos Szabadi on tunnettu sekä kansainvälisenä solistina että erinomaisena viulupedagogina. Hän on Budapestin Franz Liszt -musiikkiakatemian professori sekä viulukollegion johtaja.

Szabadi opiskeli viulunsoittoa Franz Liszt -musiikkiakatemiassa Ferenc Halászin oppilaana. Heti valmistuttuaan hän alkoi opettaa oppilaitoksessaan, ollen nuorimmalla iällä virkaan valittu opettaja musiikkiakatemian historiassa. Hän jatkoi opintojaan Sándor Véghin, Ruggiero Riccin ja Loránt Fenyvesin johdolla.

Szabadi voitti Unkarin Radion kilpailun (1982) sekä Jenő Hubay -viulukilpailun (1983), molemmat juryn erikoispalkinnon kera. Vuonna 1985 hän voitti kolmannen palkinnon Jean Sibelius -viulukilpailussa Suomessa. Ura lähti kansainväliseen nousuun vuonna 1988 Sir Georg Soltin kutsuttua hänet soittamaan Royal Festival Halliin Lontooseen. Tämän jälkeen hän sai kutsuja mm. Royal Philharmonic Orchestran, BBC Philharmonicin ja RTE Concert Orchestran solistiksi. Hän myös esiintyi Prinssi Charlesin kutsumana Soltin 80-vuotisjuhlassa Buckinghamin palatsissa.

Menestyksen myötä Szabadi on esiintynyt säännöllisesti solistina kotimaassaan ja arvostetuilla estradeilla ympäri maailman. Suomessa Szabadi on konsertoinut jo yli sata kertaa ja käy siellä vuosittain pitämässä suosittuja viulunsoiton mestarikursseja. Opetustyön ja konsertoinnin ohella Szabadi on tehnyt 59 äänitettä eri levy-yhtiöille ja on ollut mukana lukuisten viulukilpailuiden lautakunnissa.

Szabadi on ansainnut soitollaan monia palkintoja: Unkarin hallitus myönsi hänelle Franz Liszt -palkinnon 1993, ja vuonna 1999 Szabadille ojennettiin Hungaroton-palkinto. Hän on lisäksi saanut kahdesti palkinnon arvostetuilla MIDEM-festivaaleilla Cannesissa, Ranskassa. Vuonna 2012 hänet palkittiin vuoden muusikkona PRIMA-gaalassa Unkarissa.

Szabadi soittaa vuonna 1778 Italian Cremonassa valmistettua Lorenzo Storioni -viulua.